με λίγα λόγια...

Είμαστε μια ομάδα που απαρτίζεται από ανθρώπους με αγάπη και πολυετή εμπειρία στο χώρο του Ντοκιμαντέρ, που φιλοδοξούμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού στη μοναδική αυτή τέχνη αποτύπωσης του παγκόσμιου πολιτισμού των λαών, καθώς και να αναδείξουμε την Ιεράπετρα, τη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, η οποία αποτελούσε ανέκαθεν το σταυροδρόμι των πολιτισμών και των ηπείρων.

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας είναι η κα Ελένη Βλάσση η οποία είναι δημοσιογράφος και σκηνοθέτης. Έχει σκηνοθετήσει πολλές σειρές ντοκιμαντέρ και έχει συμμετάσχει επανειλημμένως με τα ντοκιμαντέρ της στα Διεθνή Φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Η εταιρεία «ΧΡΥΣΕΑ» είναι Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), η οποία ιδρύθηκε με σκοπό την πραγματοποίηση κοινωφελών και πολιστικών δρώμενων, τα οποία βέβαια θα συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Σκοπός της εταιρείας είναι η συνεχής εξέλιξη και ανάπτυξη του Θεσμού, ενός Θεσμού που θα εντυπωσιάζει και θα συναρπάσει τον κόσμο που θα μπει στην διαδικασία να συμμετέχει σε αυτήν την φοβερή εμπειρεία.

Οι ομάδες και η κριτικές επιτροπές του διαγωνιστικού μέρους του Διεθνούς Φεστιβάλ Ιεράπετρας αποτελείται από άτομα με μεγάλη πορεία στο χώρο του Ντοκιμαντέρ, και όχι μόνο.

ταξιδεψε στο Νοτο για να δεις ολο τον κοσμο

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΌΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΉΣ ΔΙΕΥΘΎΝΤΡΙΑΣ

Φίλες και Φίλοι,

Εικόνες και ήχοι, τοπία και άνθρωποι ταξιδεύουν από τις εσχατιές του κόσμου και βρίσκουν φιλόξενο αραξοβόλι στον Νότο, στην πόλη της Ιεράπετρας και γίνονται σκηνές και συναισθήματα στο πανί του Κινηματογράφου.

Πριν την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς που συμμετέχετε ως εθελοντές και θεατές, γιατί μαζί πετύχαμε το σκοπό του Φεστιβάλ, που ήταν αφενός να γίνει μόνιμος Διεθνής Θεσμός της Πόλης μας και αφετέρου να την αναδείξουμε ως Πύλη της Μεσογείου και Σταυροδρόμι των Πολιτισμών και των Ηπείρων.
Αυτός είναι και ο λόγος που το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας είναι υπό την αιγίδα πολλών φορέων, Δήμων, Πανεπιστημίων και Υπουργείου Πολιτισμού. Μέσα από το Φεστιβάλ φιλοδοξούμε, πέρα από τα εξαίρετα ντοκιμαντέρ που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας και να χρωματίσουμε το Φεστιβάλ με εικόνες και ανθρώπους από τις χώρες της κοινής μας Πατρίδας, που λέγεται Μεσόγειος Θάλασσα.

Γύρω από αυτή την θάλασσα, που είναι ο ομφάλιος λώρος της Γης και λίκνο του Πολιτισμού, ταξιδεύουμε με την μηχανή του χρόνου, σε όλες τις χώρες που λούζει η Μεσόγειος, από την αρχή της Ιστορίας μέχρι και σήμερα. Όμως και το ίδιο το Φεστιβάλ, ως θεσμός με αισθητή παρουσία στα Πολιτιστικά Δρώμενα της Ελλάδας και του Κόσμου, ταξιδεύει σε άλλα μέρη της χώρας μας και της γης, σε άλλα φιλόξενα Φεστιβάλ με συνεργασίες προβολών και παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Διοικητικό Συμβούλιο

Ελένη Βλάσση

Πρόεδρος

Γιώργος Κουργιαννίδης

Αντιπρόεδρος

Χρήστος Ηλιόπουλος

Νομικός Σύμβουλος

Κούλλα Σπύρου

Γραμματεία, Marketing, Γενικός συντονισμός

Μαριάννα Χαίτα

Μέλος Οργανωτικού Τμήματος

Μαρία Ζιώγκα

Μέλος Οργανωτικού Τμήματος

Οργανωτική Επιτροπή / Τεχνική Υποστήριξη

Γιάννης Βλάσσης

Φίλιππος Βλάσσης

Γιώργος Μπαλοθιάρης

Χρίστος Σολωμός

Τζαννέτος Κομηνέας

Στέλιος Χατζηκρεμίλης

Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης

Πυτικάκης Μιχάλης

Ελευθερία Βασιλάκη

Μάνος Σταθάκης