Ιεράπετρα Κρήτης Αύγουστος 2020
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ & awards
1o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & awards

Με μεγάλη μου χαρά και συγκίνηση, σας καλωσορίζω όλες και όλους στο «7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards».

Σε πείσμα των δύστροπων καιρών που διανύει η ανθρωπότητα, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards, αφοσιωμένο πάντα στους διεθνείς πολιτισμικούς του στόχους, ανοίγει φέτος την αυλαία του από το κανάλι της ιστοσελίδας μας. Όπως κατάμεστοι ήταν για 6 ολόκληρα χρόνια, ο θερινός κινηματογράφος μας, η παραλιακή πλατεία της πόλης μας, οι εσωτερικές αίθουσες του Νομού Λασιθίου, αλλά και όλες οι διεθνείς προβολές στις χώρες όπου ταξίδεψε το Φεστιβάλ, έτσι και φέτος σας προσκαλούμε όλους και όλες να ανοίξετε ορίζοντες για ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Εικόνες, συναισθήματα και εμπειρίες, θα κατακλύσουν τις online προβολές μας, για ένα μαγικό ταξίδι με 179 ελληνικές και ξένες ταινίες.

Αυτό το καλοκαίρι, θα συναντηθούμε όλοι εδώ στον Νότο, από το Internet και για μας αυτό σημαίνει μια νέα πρόκληση. Καινοτομία μας αυτή τη χρονιά, η έναρξη του « 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards», με ταινίες μυθοπλασίας. Όπως η πόλη της Ιεράπετρας αποτελεί την πύλη της Μεσογείου, το σταυροδρόμι των πολιτισμών και των ηπείρων, έτσι, θα συναντηθούν από εδώ ήχοι και εικόνες απ’ όλο τον κόσμο, δημιουργώντας και πάλι ένα φιλόξενο αραξοβόλι.
Γιατί η τέχνη είναι πάντα πιο δυνατή από τα δεινά μας.

Σας ευχαριστώ και σας καλωσορίζω από όλο τον κόσμο στο μαγικό μας ταξίδι μέσα από το κανάλι της ιστοσελίδας μας.
λένη Βλάσση Καλλιτεχνική Διευθύντρια του « Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards» και του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards»

Διαγωνιστικά Τμήματα

Untitled Document

Ταινία Έναρξης 1
Ελληνικό Ταινιών Μυθοπλασίας ΜΜ 4
Ελληνικό Ταινών Μυθοπλασίας μ & μεσ.μ 38
Ελληνικό Ταινιών Ντοκιμαντέρ ΜΜ 15
Ελληνικό Ταινιών Ντοκιμαντέρ μ & μεσ.μ 33
Διεθνές/Ευρωπαϊκό Ταινιών Ντοκιμαντέρ ΜΜ 19
Διεθνές/Ευρωπαϊκό Ταινών Ντοκιμαντέρ μ & μεσ.μ 16
Πανόραμα 30
Ελένη Βλάσση: Έρευνα/Καταγραφή/Ταυτοποίηση 15
Μενέλαος Κυρλίδης: Προσωπογραφίες 4
Τζαννέτος Κομηνέας: Αρχαιόραμα 3