Περίληψη
Σε έναν κόσμο που πλήττεται από την κλιματική αλλαγή και τον υπερπληθυσμό, ο έλεγχος της παραγωγής τροφίμων γίνεται όλο και περισσότερο μια τεράστια επιχείρηση για μια χούφτα τεράστιων εταιρειών. Μετά τη βιομηχανική αλυσίδα παραγωγής χοιρινού κρέατος και τη σχετική μονοκαλλιέργεια σόγιας, από την Κίνα έως τη Βραζιλία έως τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μοζαμβίκη, το ντοκιμαντέρ περιγράφει την τεράστια συγκέντρωση ισχύος στα χέρια αυτών των δυτικών και κινεζικών εταιρειών. Αυτό το κίνημα βγάζει τις επιχειρήσεις εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς παραγωγούς και μεταμορφώνει μόνιμα ολόκληρα τοπία. Ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα, το σύστημα έχει εξαχθεί σε όλο τον κόσμο, ειδικά σε χώρες με μεγάλο πληθυσμό όπως η Κίνα. Από τα απόβλητα-λιμνοθάλασσες στη Βόρεια Καρολίνα έως τη μονοκαλλιέργεια σόγιας που αναπτύχθηκε στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου για τη διατροφή των ζώων, η ταινία περιγράφει πώς η επέκταση αυτής της διαδικασίας θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική και περιβαλλοντική ισορροπία του πλανήτη.
Συντελεστές
Σκηνοθέτης: Enrico Parenti, Stefano Liberti
Εταιρεία παραγωγής: Elliot Films
Παραγωγός: Susanna Trojano
Σεναριογράφος: Enrico Parenti, Stefano Liberti
Διευθυντής φωτογραφίας: Enrico Parenti
Μοντέρ: Erika Manoni
Συνθέτης: Stefano Piro, Guappecartò
Ηχολήπτης: Enrico Parenti