τελετή εναρξης φεστιβαλ Ιεραπετρας 2023

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Ελένη Βλάσση, ανοίγει την αυλαία του “10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards” και του “4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards” και κηρύσσει ζωντανά επί σκηνής την  Έναρξη των Φεστιβάλ, μαζί με τον καταξιωμένο και δημοφιλή  Έλληνα ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη, επίσημους προσκεκλημένους, πολιτιστικούς πρεσβευτές από όλον τον κόσμο και επαγγελματίες της εγχώριας και της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής. Αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους  Έλληνες μουσικοσυνθέτες, στον Ιεραπετρίτη μουσικοσυνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλο, που εμπνεύστηκε από το Λιβυκό Πέλαγος και άφησε ανεξίτηλα το σημάδι του στον τόπο του.

.• Ο διακεκριμένος Κρητικός μουσικός καλλιτέχνης Γιώργος Παντερής, σε ένα πρόγραμμα με επιλεγμένα τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου, διανθισμένα με ηχοχρώματα της Κρήτης. Τραγούδι & Λαούτο: Γιώργος Παντερής. Λύρα: Αριστομένης Μιχαλάκης. Κιθάρα: Αποστόλης Γιασλακιώτης. Κρουστά: Νίκος Καλαθάκης.

• Κρητικοί παραδοσιακοί χοροί, από το Παιδικό Τμήμα των Σχολών Δημήτρη Καπαράκη. Συνοδεύει το σχήμα Στεφανάκηδες.

Παρουσίαση Μελών Κριτικών Επιτροπών & Προγράμματος των Φεστιβάλ.

• Τιμητική Προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ “Μαλάνας, η Ανείπωτη Ιστορία του Αλέξανδρου” της Ελένης Βλάσση, που διαγωνίστηκε για τα Βραβεία “Ίρις” της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ένα μαγικό ταξίδι σε μια μοναδική κοινωνία των Ιμαλαΐων που θυμίζει Αρχαία Ελλάδα. Αφήγηση: Χρήστος Σολωμός.

Την Τελετή Έναρξης παρουσιάζουν, η Διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου Μαριάννα Χαΐτα και ο ηθοποιός / σκηνοθέτης / σεναριογράφος Χρήστος Σολωμός.