Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας κατάφερε να ανοίξει τα φτερά του και να βγει έξω από τα σύνορα της χώρας μας, συνάπτοντας διεθνή συνεργασία, για την προβολή του με τα μεγαλύτερα Διεθνή Φεστιβάλ σε Hollywood, Καναδά, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία κλπ, που προβάλλουν το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πληθώρα αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνιστικό του μέρος, τόσο από την Ελλάδα και την Ευρώπη όσο και από ολόκληρη τη γη.

Καταρχάς,η διαδικτυακή προβολή του Φεστιβάλ μέσω των ιστοσελίδων με τα συνεργαζόμενα διεθνή και παγκόσμια φεστιβάλ έχει αποκτήσει πεντάστερη αξιόλογηση από τους σκηνόθετες που έχουν συμμετάσχει στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ τα τελευταία 3 χρόνια. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας , όπως προκύπτει από την ανάρτηση του Φεστιβάλ Filmfreeway της Αμερικής έχει αξιολογηθεί με 5 Αστέρια , σύμφωνα με τις κριτικές Ξένων και Ελλήνων Σκηνοθετών και στις έξι κατηγορίες (Ποιότητα, Αξία, Επικοινωνία, Φιλοξενία, Δικτύωση και συνολική αξιολόγηση).

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, ανάμεσα στα εκατοντάδες φεστιβάλ της Ευρώπης που υπέβαλαν αίτηση,  ετικέτα ποιότητας του προγράμματος «EFFE» (EuropeforFestivals, FestivalsforEurope) του EuropeanFestivalAssociation. Στόχος του προγράμματος “EFFE”, είναι η αναγνώριση των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ που συμβάλλουν τόσο στην ενδυνάμωση όσο και στην προώθηση του πολιτιστικού γίγνεσθαι της τοπικής τους κοινωνίας αλλά και της Ευρώπης ευρύτερα.Η τιμητική αυτή ταυτότητα «EFFE» την οποία και έλαβε το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας Awards , θα δώσει ένα παραπάνω κίνητρο στον πολιτισμό των λαών και των χωρών όλου του κόσμου να έρθουν σε επαφή και προσέγγιση με την Ιεράπετρα. Αυτή η περιοχή  όντας από την αρχαιότητα σταυροδρόμι των πολιτισμών και των Ηπείρων, θα καταστεί για ακόμη μια φορά σημείο συνάντησης όλου του κόσμου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας Awards , είναι πολιτιστικός θεσμός που έχει ήδη κατακτήσει τη αξία του στο παγκόσμιο φεστιβαλικό περιβάλλον. Στόχος του είναι να συνεχίσει να ακολουθεί τους ρυθμούς εξέλιξης των τεχνολογικών, κινηματογραφικών, κοινωνικών και εμπορικών αλλαγών και να παραμείνει οικουμενικό. Από το 2017 το  « ChinaDream », που όπως υποδηλώνει και το όνομα του «Κινέζικο όνειρο» είναι μια φαντασμαγορική  συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ της Ιεράπετρας με τα  9 μεγαλύτερα Διεθνή Φεστιβάλ της Κίνας.

Το Φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα των Δήμων Ιεράπετρας, Οροπεδίου Λασιθίου, Πανεπιστημίου Κρήτης, Πανεπιστημίου Πειραιά, καθώς και έχει πάρει το δίπλωμα « Τιμής και Ευγνωμοσύνης 2016 », από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Νομού Λασιθίου του Περιοδικού « Αμάλθεια» και τιμητική πλακέτα από  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβουσίου.

https://www.youtube.com/watch?v=IP1yISnkeuM&feature=youtu.be

 

 

Εξαιτίας αυτής της αξιολόγησης, του διεθνούς κύρους και της αναγνωρισιμότητας που έχει λάβει τα τελευταία 3 χρόνια, το Φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών, της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και με την υποστήριξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συμβάλλει στην προώθηση, στην ενδυνάμωση και στην προβολή του ευρωπαϊκού πολιτισμού, του πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας.