| Προηγούμενη σελίδα | Επιστροφή στην αναζήτηση |

Where the Dreams are Waiting

Πρωτότυπος τίτλος: Wo die Träume warten

Ντοκιμαντέρ | 2022 | ΕΓΧ | 29λ

Σύνδεσμος έργου


Περίληψη

Από μικρή η ζωή της Ελένης Τσακμάκη την προκαλούσε με μεγάλες κακουχίες. Της αρνήθηκαν το όνειρο μιας αυτοκαθορισμένης ζωής. Σε ηλικία 5 ετών έγινε μάρτυρας της σκληρής ναζιστικής κατοχής. Στα 17 της αναγκάζεται να κάνει έναν προκαθορισμένο γάμο. Στα 23 της, αυτή και ο σύζυγός της έρχονται στη Γερμανία ως η λεγόμενη «ξενοδοχέας» και πρέπει να αφήσουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα. Σε ηλικία 54 ετών ανακάλυψε τη συγγραφή. Εκτός από αυτοβιογραφικά κείμενα, θεατρικά έργα, παιδικά βιβλία και ντοκιμαντέρ, η Ελένη Τσακμάκη εμπνέει το κοινό της με εκθέσεις για την ιστορία της ελληνικής μετανάστευσης στη Γερμανία.

Γεννημένη στο Erlangen της Γερμανίας, η Janet Shakil γνωστή και ως Janet Josephine Petrović είναι τραγουδίστρια, ράπερ, τραγουδοποιός, μοντέλο, σπούδασε δημοσιογράφος τεχνολογίας και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Ως παιδί αντιμετωπίζει τον ρατσισμό καθώς το λευκό περιβάλλον δεν σέβεται το μαύρο παιδί ως γηγενή Γερμανό. Στην καθημερινότητά της έχει ακόμα να ασχοληθεί με αυτό. Για το «Εκεί που τα όνειρα περιμένουν» έγραψε και τραγούδησε το soundtrack «Flying». Στιχουργικά, καταπιάνεται με το ταξίδι που αλλάζει τη ζωή που συνδέει τους δύο πρωταγωνιστές.

Στη νέα της ταινία, η σκηνοθέτης Uli Bez σκόπιμα ξεχωρίζει από παγιωμένες κατηγορίες όπως το «να είσαι ξένος» ή το «ανήκειν». Αφηγείται τις ιστορίες δύο πολύ διαφορετικών γυναικών που λαχταρούν και οι δύο μια αυτοκαθορισμένη ζωή χωρίς ρατσισμό και διακρίσεις. Μια συναρπαστική ταινία για την ενσυναίσθηση, την τρυφερότητα, την εμπιστοσύνη, την αυτοπεποίθηση και την ανθεκτικότητα.


Σκηνοθέτης: Uli Bez
Έίδος: Ντοκιμαντέρ
Έτος ολοκλήρωσης: 2022
Χώρα προέλευσης: Γερμανία

Φωτογραφίες

Συντελεστές

Σκηνοθέτης

Σεναριογράφος

Κάμερα

Μουσική

Παραγωγός

Επιστροφή στην αναζήτηση
Προηγούμενη σελίδα