Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Αφιέρωμα στο Νίκο Καβουκίδη για τα 60 Χρόνια ΚινηματογράφουΗ έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει από τους κυρίους:
  •  Κ.Νίκο Καβουκίδη: Κινηματογραφιστή, Παραγωγό, Σκηνοθέτη, Διευθυντή Φωτογραφίας & Μοντέρ
  • Από εκπρόσωπο του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ιεράπετρας
  • Από τον κ. Μένο Δελιοτζάκη: Προϊστάμενο του Τμήματος Ελληνικού Προγράμματος της ΕΡΤ, πρόεδρο της επιτροπής Διεθνών Συμπαραγωγών και μέλος της Επιτροπής Κινηματογράφου.

Συγκεκριμένα, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας θα κάνει αφιέρωμα στο Νίκο Καβουκίδη , ο οποίος φέτος είναι και μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ και ένας από τους τελευταίους μεγάλους κινηματογραφιστές, γιος του πρωτοπόρου κινηματογραφιστή Γιώργου Καβουκίδη, θα μας παρουσιάσει μια ιστορική πορεία μισού και πλέον αιώνα στον ελληνικό κινηματογράφο με ένα ντοκιμαντέρ 60' στην Τελετή λήξης του Φεστιβάλ, Τετάρτη 10 Αυγούστου και ώρα 21:00, στην Παραλιακή Πλατεία Δημαρχείου Ιεράπετρας.

Στις προβολές του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, θα προβληθούν επίσης, 2 ταινίες του Νίκου Καβουκίδη και είναι οι εξής:

  • Η στάχτη που μένει - 69΄

Ένα οδοιπορικό στις περιοχές που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές του 2007, κατά τη διάρκεια της καταστροφής και έξι μήνες μετά. Εικόνες του τοπίου μέσα από τα προφητικά λόγια των ποιητών και μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που είδαν τη ζωή και τους κόπους τους να χάνονται μέσα στις φλόγες.

  • Απόσπασμα από την ταινία ΜΝΗΜΕΣ - «Εικόνες απελευθέρωσης» από τον Οκτώβριο του 1944.  - 25'
    Απελευθέρωση της Αθήνας από τα Γερμανικά στρατεύματα. Πρόκειται για αρχειακό υλικό που δεν έχει προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα. Και παραμένει άγνωστο μέχρι και σήμερα. Ο Νίκος Καβουκίδης το αφιερώνει στην μνήμη του Φιλοποίμενα Φίνου, Γιώργου Καβουκίδη και Πρόδρομου Μεραβίδη που εκείνη την εποχή είχαν καταγράψει τα γεγονότα. Το υλικό αυτό το κληρονόμησε και δημιούργησε την ταινία ΜΝΗΜΕΣ  διάρκειας 130 λεπτών που θα παιχτεί το Φθινόπωρο στους κινηματογράφους.


Πατήστε εδώ: