Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια και η προκριματική επιτροπή του Φεστιβάλ αφιερώνουν το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και στους νέους δημιουργούς.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, πολλοί από τους οποίους στην καθημερινότητά τους, ξεπέρασαν τον εαυτό τους και έγιναν ήρωες με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Φέτος στο Φεστιβάλ, θα διαγωνιστούν ντοκιμαντέρ από διάφορες χώρες του κόσμου με πρωταγωνιστές, ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, με ειδικές ικανότητες θα έλεγα εγώ, μιας και ο καθένας από αυτούς διέπρεψε σε διαφορετικό τομέα.

Κάποια από τα ντοκιμαντέρ αυτά, αφήνουν μια ιδιαίτερη συναισθηματική αίσθηση στους θεατές και προκαλούν το θαυμασμό και το σεβασμό.

 

Τίτλοι ντοκιμαντέρ:

  •   Abidance - by Anja Strelec and Tomislava Jukic

https://www.youtube.com/watch?v=SvJ0VoXGU4k

  • Finding my legs – by Alan Amin

    https://www.youtube.com/watch?v=9Sq-_ie3GeE

  • Michel Foucre – by Ελένη Βλάσση

    https://www.youtube.com/watch?v=bAfxBwpaHJc

Επίσης,φέτος το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, θα φιλοξενήσει νέους δημιουργούς, νέους σκηνοθέτες, οι οποίοι μέσα από τη δική τους άποψη φέρνουν στο πανί του Φεστιβάλ της Ιεράπετρας, μια πιο μοντέρνα, πιο ανάλαφρη, πιο αυθόρμητη και πολλά υποσχόμενη εικόνα της ζωής.

Ένα τέτοιο ντοκιμαντέρ, είναι εκείνο το οποίο έχει γυριστεί από τους μαθητές του 2ου και 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας, με τίτλο “ Από γενιά σε γενιά ”. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς το γεγονός, ότι το ντοκιμαντέρ αυτό θα κάνει πρεμιέρα στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας. Στην Ιεράπετρα, τη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, μέσα από το ντοκιμαντέρ των νέων δημιουργών απορρέει το αισιόδοξο μήνυμα, ότι υπάρχει μια αδιάρρηκτη συνέχεια του παραδοσιακού τρόπου ζωής, που περνά από γενιά σε γενιά, από τους παππούδες και τις γιαγιάδες στα νέα παιδιά τόσο στην καθημερινότητα όσο και στον τρόπο διατροφής τους.

https://www.youtube.com/watch?v=zFWcEGry964

 

chrysea 150