Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας θα συμμετάσχει στις αφιερωματικές εκδηλώσεις του «Κοινού Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016» με τρία ντοκιμαντέρ  Πολιτιστικού Περιεχομένου.

Αντιπροσωπεία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Γενικό της ΓΓΑΕ, θα ταξιδέψουν στη Μόσχα.
Από τις 12 Μαΐου, θα προβάλλονται τα ντοκιμαντέρ (ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΟΙ – ΗΛΙΑΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ, ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ – ΕΛΕΝΗ ΒΛΑΣΣΗ, A POLIS – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΟΒΑ), τα οποία χορήγησε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

1. ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΟΙ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΗΛΙΑΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 82΄

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την παράδοση των Ποντίων και αποκαλύπτει πως στη χώρα μας ζει και αναπνέει ένας δεύτερος Πόντος, ακμαίος και δυνατός, όπως συνέβαινε παλιά στην Πατρίδα.

 

  1. ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΕΛΕΝΗ ΒΛΑΣΣΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 41΄

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ εμπνευσμένο από το θρύλο του Μ. Αλεξάνδρου και του Λασιθιώτη Ναυάρχου του Νεάρχου, που διαδραματίζεται στο Δικταίο Άντρο, Ιερό Τόπο Γέννησης του Δία.

 

  1. A POLIS – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΟΒΑ

 ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 59΄

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, που «επιστρέφει» από τη μνήμη μιας Πολίτισσας, παρακολουθώντας από απόσταση 41 ηθοποιούς και χορευτές να περνούν μέσα από την ιστορία, σα μια βόλτα στο άλλοτε κατάφυτο Taksim Park.


Με τη συμμετοχή των ντοκιμαντέρ, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια και το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας , συντελεί στην προσπάθεια για την ενδυνάμωση των παραδοσιακών σχέσεων φιλίας και των ισχυρών δεσμών των δύο χωρών και λαών, λόγω και της διαχρονικής παρουσίας στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, της Μόσχας και της Πετρούπολης, ενός σημαντικού αριθμού ελληνικής καταγωγής Ρώσων πολιτών.