Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πολυπληθούς κοινού ολοκληρώθηκε στις 19 Αυγούστου 2014 το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, που διοργανώθηκε στη ‘’Νύμφη’’ του Λιβυκού πελάγους την Ιεράπετρα που αποτελεί πλέον σταυροδρόμι πολιτισμών.
Το φεστιβάλ εντάχθηκε στο πλαίσιο των "Κυρβείων" και οργανώθηκε από την δημοσιογράφο, πολιτευτή, δημοτική σύμβουλο, σκηνοθέτιδα και καλλιτεχνική διευθύντρια κα Ελένη Βλάσση.
Η όλη διοργάνωση, το κύρος των μελών της κριτικής επιτροπής, το επίπεδο των διαγωνισθέντων και η συμμετοχή του κοινού, που παρακολούθησε τις προβολές των ντοκιμαντέρ, τιμούν την Ιεράπετρα και δικαιώνουν την κα Ελένη Βλάσση, που σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο μηνών κατάφερε μαζί με τους άξιους συνεργάτες της να διοργανώσει άριστα το Φεστιβάλ και να αναδείξει την αξία και τη δυναμική της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
H αυλαία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας έπεσε με την απονομή των βραβείων της διοργάνωσης, την Τρίτη 19 Αυγούστου 2014 στην πλατεία Τζαμί.
Την τελετή λήξης παρουσίασαν ο Βαγγέλης Ραυτόπουλος και η Μαριάννα Χαϊτα, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ιδιαιτερότητα του φεστιβάλ, που διοργανώθηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και κατάφερε να αναδείξει την σπάνια ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομιά της Ιεράπετρας με την πραγματοποίηση εξωτερικών προβολών ντοκιμαντέρ κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
Στον χαιρετισμό της η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας κα Ελένη Βλάσση, δεν έκρυψε την ικανοποίηση της για τη συμμετοχή των δημιουργών του ποιοτικού ντοκιμαντέρ αλλά και του κόσμου.
«Ένα επιτυχημένο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ έφτασε στο τέλος του. Καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους που είχαμε θέσει, το κοινό ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό. Οι χώροι προβολών γέμισαν ζωή . Αποσπάσαμε τα πιo θετικά σχόλια από τους καλεσμένους μας και το Φεστιβάλ πλέον αποτελεί θεσμό στην πόλη μας. Η φιλοδοξία μας, η Ιεράπετρα να καθιερωθεί ως προορισμός για κάθε φίλο των ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο και να αναδειχθεί και πάλι ως το σταυροδρόμι των πολιτισμών και των λαών, φαίνεται πλέον πιο εφικτή από ποτέ. Η στήριξη του τόπου μας σε αυτή την πρώτη μας προσπάθεια, καθώς και όλων όσον μας τίμησαν με την παρουσία τους από το εξωτερικό και την Ελλάδα με κάνει να πιστεύω, ότι ανοίξαμε πανιά και νέους ορίζοντες για την μελλοντική επιτυχία του θεσμού>>, είπε η κ Βλάσση και συμπλήρωσε: «Σας ευχαριστώ όλους. Ευχαριστώ και τους συνεργάτες μου και τους εθελοντές μας που δούλεψαν ακούραστα για να τα καταφέρουμε όλοι μαζί και φυσικά, όλους αυτούς που μας πίστεψαν και μας στήριξαν, καθώς και όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές του Φεστιβάλ. Ραντεβού του χρόνου, πάλι εδώ, για το 2ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2015».
Αμέσως μετά, ακολούθησε η διαδικασία απονομής των βραβείων του 1ου Δ.Φ.Ν.Ιεράπετρας. Τη φετινή επιτροπή αποτελούσαν ο κος Αντώνης Κόκκινος ο οποίος ήταν και ο Πρόεδρος της επιτροπής (σκηνοθέτης), o κος Ι. Σολδάτος (Καλλιτεχνικός Διευθυντής & Υπεύθυνος του Κέντρου Κινηματογράφου),κος Ruard Wallis de Vries, (Freelance Publisher, Festival Organizer), κος Α. Καλογερόπουλος (Δ/ντης Φωτογραφίας), κος Ε. Ραυτόπουλος (Δημοσιογράφος).

 

chrysea 150